Składniki:
I opakowanie Canelloni
2 puszki pomidorów krojonych
opakowanie serka ricotta albo śmietankowego
czosnek
cukinia 2-3 sztuki (małe)-pokrojona w kostkę małą
szpinak świeży -garść
śmietana,pieprz,sól,oliwa
ser żółty-ok.30 dag-starty (w oryginale Parmezan)
kilka lisków bazylii
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Na rozgrzaną oliwę wrzucić cukinię, gdy się zrumieni dodać czosnek,przesiekany szpinak,-chwilę poddusić -odstawić do przestygnięcia. Do chłodnego dodać ricottę i starty ser.WymieszaćDodać kilka całych listków bazylii. Nadziewać rurki. Ulożyć je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.Zalać sosem pomidorowym doprawionym sola i pieprzem.Polać po wierzchu śmietaną.Piec ok.20 min. Posypać resztą sera i piec jeszcze 15 min. Polecam wszystkim. PYCHOTA>
Wszystkie przepisy