Składniki:
kiełbaska śląska: 4 sztuki
jajka: 6 sztuk
korzeń chrzanu: 1 średnia laska
olej: 3 łyżki
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Kiełbasę kroimy w plasterki i lekko podsmażamy na oleju. Jajka gotujemy na twardo i wkrajmy do podsmażonej kiełbaski. Wszystko razem jeszcze przez około 5 minut podsmażamy. Na koniec dodajemy obrany chrzan strugając go nożem(tak jak struga się nożem np. ołówek) i posypujemy solą oraz pieprzem do smaku. Wszystko razem podsmażamy około 10 minut. W tym czasie chrzan zmięknie, nabierze delikatnego smaku, a cała potrawa przejdzie jego aromatem. Po upływie około 10 minut przełożyć danie do półmiska. Danie smakuje pysznie zarówno na gorąco jak i na zimno. Można je spożywać samo, jak i z chlebkiem. Życzę smacznego!!!
Wszystkie przepisy