Składniki:
Łosoś: Jeden Cały
Bazylia: Jeden Pęczek
Tymianek: Jeden Krzaczek
Pietruszka: Jedna Natka
Koperek: Jeden Pęczek
Cebula Dymka: Jeden Pęczek
Cytryna: Jedna
Oliwa Z Oliwek: 4x/5x Łyżek
Sól: 1x Łyżka
Pieprz: 1x Łyżka
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 7 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 60 zł
 

Sposób przyrządzania

Łososia ponacinać po obu stronach, co 2 cm. Natrzeć go oliwą, solą i pieprzem. Przyprawy dokładnie wetrzeć w nacięcia. Do środka ryby włożyć wszystkie zioła, oraz cebulę dymkę. Cytrynę pokroić w plasterki. Plasterki te włożyć razem z ziołami do środka ryby. Położyć na grilla, lub do piekarnika i piec, przez około 40 minut, na grillu i przez 30 w piekarniku nagrzanym, do 200C. SMACZNEGO!!
Wszystkie przepisy