Składniki:
kajzerki - 10 sztuk
pieczarki - 30 dag
jajka ugotowane na twardo - 3 sztuki
wędlina
np. mielonka - 15 dag
papryka - czerwona i zielona
natka pietruszki
stary żółty ser - 10 dag
oregano - 1/2 łyżeczki
tymianek - 1/2 łyżeczki
olej - 2 łyżki
masło - 3 dag
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Pieczarki drobno posiekać i usmażyć na oleju. Dodać do nich drobno pokrojoną i podsmażoną kiełbasę, posiekane jaja, część posiekanej natki. Wszystkie składniki wymieszać, wsypać przyprawy i dusić pod przykryciem 5 min. na wolnym ogniu. Żółty ser połączyć z posiekaną papryką, resztą natki i wymieszać. Ściąć wierzch bułeczek, wydrążyć środek, wnętrze posmarować masłem, wypełnić farszem i posypać serem. Bułki ułożyć na blasze pokrytej folia aluminiową i piec 20 min. w temp. 190 st. C.
Wszystkie przepisy