Składniki:
450g zielonych winogron bez pestek
2 pokrojone w kostkę ogórki bez skórki i pestek
1 pokrojona w kostkę zielona papryka bez pestek
1/2 cebuli

2 łyżeczki posiekanych świeżych liści kolendry
1 łyżeczka stołowa białego octu winnego
3 łyżki stołowe świeżego soku z limonki
1/4 łyżeczki mielonego imbiru
1/4 łyżeczki białego pieprzu
1/4 łyżeczki soli
1 op. jogurtu naturalnego
natka koperku.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 10 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Wkładamy winogrona, ogórki , paprykę i cebulę do robota kuchennego (można zastosować mikser) i rozdrabniamy. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do konsystencji płynu, dodajemy jogurt, oprawiamy do smaku.Wyszystko razem wymieszamy. Schładzamy w lodówce. Przed podaniem posypujemy koperkiem.
Wszystkie przepisy