Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego (rodzaj zależy od waszych preferencji)
opakowanie makaronu cannelloni Lubella
30 dag pieczarek
paczka mrożonych warzyw (rodzaj zależy od waszych preferencji)
25 dag sera żółtego
sos pomidorowy
przyprawy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

1. Pieczarki pokroić drobno i podsmażyć. 2. Mielone przyprawić i podsmażyć. 3. Warzywa ugotować w bulionie. Ostudzić.Jeśli warzywa są duże podrobić. 4. Mięso wymieszać z warzywami. Nadziewać makaron (makaron Lubelli nie wymaga wcześniejszego gotowania). Nafaszerowane rurki układać na blasze do zapiekania lub naczyniu żaroodpornym. Zalać sosem pomidorowym, mniej ponad 8 porcji do 3/4 wysokości makaronu. Sos można kupić lub zrobić, ja najczęściej używam Fix do spaghetti Knorra. Następnie posypać serem i oregano. 5. Zapiekać około 30 minut w 180 C.
Wszystkie przepisy