Składniki:
1 kg ryby pangi
1 kg pieczarek
2 cebule
1 śmietana 30%
2 łyżki mąki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Pangę rozmrozić, skropić sokiem z cytryny. Przygotować ciasto naleśnikowe, usmażyć rybę. Pieczarki pokroić w średnią kostkę i upróżyć z cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotować sos: śmietanę zmieszać z 2 łżkami mąki i dobrze wymieszać. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: ryba, pieczarki,sos śmietanowy.Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15 minut. Podawać ciepłą.
Wszystkie przepisy