Składniki:
pierś z kurczaka: 1 podwójna
jajka: 1
zupa cebulowa "Knorr": 1
olej lub masło do smażenia
śmietana: 0,5 l(najlepiej 36%
lub jedna 36% druga 30%)
sól pieprz do smaku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

piersi z kurczaka kroimy na kotlety, obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w zupie cebulowej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Następnie wyciągamy z patelni (nie myjemy patelni) i na to co zostało po smażeniu kotletów wlewamy śmietanę doprawiając do smaku solą i pieprzem. Pogotować chwileczkę około 3-5 min. po czym włożyć kotlety do sosu i znów 3-5 min pogotować na małym ogniu. Potrawa wspaniale smakuje z ryżem, choć można podawać jak kto woli. Palce lizać. Smacznego
Wszystkie przepisy