Składniki:
1,5 szklanki mleka w proszku
2 serki homogenizowane siedleckie waniliowe
1 opak. biszkoptów
kawa capuccino czekoladowa Mokate
masło śmietankowe
żelatyna
1 margaryna Kasia lub Maryna
8 jajek
proszek do pieczenia
1,5 szkl.cukru
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 60 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

UPIEC BISZKOPT, PODZIELIĆ GO NA 2 CZĘŚCI, NASĄCZYĆ OBIE CZĘŚCI KAWĄ CAPUCCINO (1/3SZKL.KAWY ROZROBIĆ Z SZKLANKĄ GOTOWANEJ WODY). MASA: 2 CAŁE JAJKA I 1 ŻÓŁTKO UKRĘCIĆ Z 1/2MARGARYNY I 1/2 MASŁA ŚMIETAN. I NA PRZEMIAN DODAWAĆ DO TEGO SERKI HOMOGENIZOWANE I MLEKO W PROSZKU, NA KONIEC DODAĆ ROZPUSZCZONĄ I SCHŁODZONĄ ŻELATYNĘ(3ŁYŻECZKI W 1/3 SZKL.WODY) UKŁADANIE: NA SPODNIĄ CZĘŚĆ BISZKOPTU NAŁOŻYĆ MASĘ, NA TO BISZKOPTY, NASTĘPNIE MASA, DRUGA CZĘŚĆ BISZKOPTU, MASA. WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA OKOŁO 1,5 GODZINY DO ZASTYGNIĘCIA
Wszystkie przepisy