Składniki:
pęczek koperku - 1 szt

pietruszka - 1 szt

seler - 1/2 szt

marchewka - 2 szt

por - 1 szt

kostka rosołowa - 1 szt

ryż - 4 łyżki

mleko - 250 ml

żółtko - 1

sól pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Warzywa oprócz koperku obrać i podzielić na części, zalać 1 l wody i gotować razem z kostką rosołową około 30 min. Ryż opłukać i wrzucić do wywaru. Koperek umyć, drobno posiekać i przełożyć do zupy. Mleko wymieszać z żółtkiem i wlać do zupy ciągle mieszając. Nie doprowadzić do wrzenia. Zupę doprawić solą i pieprzem i podawać z pieczywem.
Wszystkie przepisy