Składniki:

1 duży seler
kilka średnich marchew
100 g fasoli
1 pietruszka
puszka pomidorów
10 g podsmażonego boczku
0,5 kg marchwi
3 średnie cebule
5 ziemniaków
majeranek
sól
pieprz
1,5 litra bulionu warzywnego
białe pieczywo na grzanki.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 40 zł
 

Sposób przyrządzania

Seler, marchew, pietruszkę, ziemniaki, obieramy, myjemy a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy warzywa i uprzednio namoczoną fasolę do garnka, zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia i podgotowujemy ok. 30 minut. Następnie dodajemy boczek i puszkę pomidorów, przyprawiani do smaku solą, pieprzem, i gotujemy na lekkim ogniu ok 10-15 minut. Podajemy gorąca wraz z grzankami z białego pieczywa
Wszystkie przepisy