Składniki:

1,5 l wywaru z kosci i warzyw

2 pęczki rzodkiewki

2 łyżki startego chrzanu

2 łyżki keczupu
masło lub margaryna

4 łyżki makaronu (rurki
kolanka muszelki obojętnie)
1/2 szklanki smietany

1-2 łyżki mąki

10 dag żółtego sera
natka pietruszki

sól

cukier

sok cytrynowy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: -
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Rzodkiewkę oczyścić ,opłukać , zetrzeć na tarce o duzych otworach , podsmarzyś razem z chrzanem i keczupem. Makaron włożyć do wrzącego wywaru ugotować ,często mieszając. Następnie połączyć z rzodkiewką , chrzanem , keczupem oraz śmietaną wymieszaną z mąką i startym seem , chwilę pogotować , doprawic do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Wszystkie przepisy