Składniki:
Wywar mięsny: Żurek - 0.5 l

śmietana - 0.5 l

boczek wędzony – 25 dag

cebula - 300 g

czosnek wg uznania

ziele angielskie

liść laurowy

szczypta majeranku

gotowane jaja 4

białe kiełbaski 4
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Zagotować wywar mięsny z ziołami i odcedzić. Do wywaru dodać ponakłówaną widelcem (aby nie pękała) białą kiełbaskę. Gotować ok. 40 minut na małym ogniu. Przesmażyć pokrojony w kostkę boczek z cebulką, połączyć z wywarem, zagęścić żurkiem, zabielić śmietaną, doprawić czosnkiem i szczyptą majeranku oraz solą i pieprzem. Podawać z jajkami i białą kiełbaską. Życzę smacznego
Wszystkie przepisy