Składniki:
Składniki: 12 skrzydełek kurczaka

włoszczyzna

liść laurowy

ziele angielskie

1 litr wody

1 kostka masła

3 pęczki natki pietruszki

3 ząbki czosnku

sól

pieprz

Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Z włoszczyzny i przypraw ugotować aromatyczny bulion. Dodać skrzydełka i obgotować do miękkości(ale nie za bardzo). Odcedzić skrzydełka, osuszyć dobrze papierowym ręcznikiem jak wystygną. Natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym (lub posiekanym) czosnkiem. Na dużej patelni rozpuścić powoli masło i wrzucić skrzydełka. Po chwili dodać pokrojoną natkę i chwilę mieszać, aż wszystko się "obmaśli". Podawać z bagietką lub innymi bułeczkami.
Wszystkie przepisy