Składniki:
wieprzowina: 30dag
papryka żółta i czerwona: 3 strąki
cukinie: 2 sztuki
białe cebulki: 5 sztuk
rozmaryn: kilka gałązek
ziołowa przyprawa do potraw z grilla: 3 łyżki
oliwa
sól
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Mięso pokroić na kawałki. Papryki umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki i pokroić na szerokie kawałki. Cebule obrać i przekroić na pół lub pokroić na ćwiartki, w zależności od wielkości. Cukinie umyć i pokroić na grube kawałki. Kawałki warzyw i mięsa nadziewać na długie patyczki. Posmarować oliwą i oprószyć przyprawą ziołową. Położyć na rozgrzanym grillu, gałązki rozmarynu ułożyć na szaszłykach i między nimi. Grillować ze wszystkich stron. Ewentualnie posolić.
Wszystkie przepisy