Składniki:
1 brokuł
ziemniaki: 3-4 sztuki
3 jaja
2-3 łyżki oleju
kostka bulionowa (najlepiej warzywny)
majeranek
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 5 zł
 

Sposób przyrządzania

1. Brokuła płuczemy, dzielimy na różyczki, ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Warzywa gotujemy w niewielkiej ilości wody z kostką bulionu. Do smaku doprawiamy majerankiem i dodajemy olej. 2. Jaja ugotowane na twardo obieramy i kroimy na ćwiartki. Miękkie warzywa miksujemy na krem, do dekoracji można wcześniej odłożyć kilka całych różyczek. 3. Do talerza wkładamy ćwiartki jajek i brokuł do dekoracji. Zalewamy to wywarem. Smacznego!
Wszystkie przepisy