Składniki:
75vdag śliwek żółtych renklod
5 jajek
1 1/2 szklanki cukru
cukier waniliowy
1 1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól
tłuszcz i tarta bułka do formy
cukier puder do posypania
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Suche składniki jak: mąkę i proszek wymieszać. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić ze szczyptą soli. Wszystkie składniki połączyć delikatnie dodając pianę, mąkę. Przełożyć do wysmarowanej blaszki. Śliwki wydrylować pokroić na mniejsze kawałki ułożyć na cieście. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C. Piec 40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Wszystkie przepisy