Składniki:
4 sznycelki wieprzowe - po 8dag
lyzka oliwy
sol
pieprz
sloik marynowanej czerwonej papryki
15dag.sera gorgonzola
2 chlebki ciabatta
klika galazek bazylii
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania mięsne
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Mieso oproszyc sola i pieprzem, posmarorowac olejem. Sznycelki ulozyc na grillu i smazyc 2 minuty z obu stron. Papryke oodsaczyc i pokroic w grube paski. Bazylie oplukac i oderwac listki od galazek. Ser pokroic w mala kostkeCiabatty przekroic na pol,a nastepnie kazda polowke chleba rozciac wzdluz nie docinajac do konca. Do kazdej kieszonki wlozyc sznycelek, kostki sera oraz po kilka paseczkow papryki. Tak przygotowane kanapki ulozyc na grillu i piec 8 minut z obu stron. Kazda kanapke udekorowac bazylia. Podawac bezposrednio po przyrzadzeniu.
Wszystkie przepisy