Składniki:
sałata lodowa lub kapusta pekińska ser feta
podwójna pierś z kurczaka
1 świeży ogórek
2 średnie pomidory
2 nieduże papryki (najlepiej żółta i czerwona)
1 średnia cebula (może być fioletowa)
sos grecki KNORR

Zalewa do kurczaka: olej (lub oliwa z oliwek)
po 1 kostce przypraw: smażona cebulka
oregano
czosnek
kolorowy pieprz lub inne przyprawy do smaku ,
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Zaczynam od mięsa: Pierś z kurczaka kroję w kostkę ok 1,5cm. Wrzucam do zalewy. Po ok.30-45 minutach można je usmażyć. Kapustę (sałatę) kroję lub drę na niewielkie kawałki. Dodaję pokrojone w kostkę warzywa: paprykę, ogórka i pomidora (najlepiej bez skóry). Cebulę siekam drobno, ale jak ktoś lubi, można pokroić w talarki. Dodaję sos grecki Knorra, wrzucam ostudzone mięsko, mieszam. Na końcu daję ser feta pokrojony w kostkę (ok.2 cm). Sałatka zdąży się przegryźć po upływie ok. godzinki
Wszystkie przepisy