Składniki:
2 filiżanki grzanek
3/4 filiżanki startego sera mozzarella
3/4 filiżanki pokrojonych pomidorów
1/3 filiżanki gorącej wody
2 łyżki posiekanych czarnych oliwek
2 łyżki posiekanej cebuli
2 łyżki rozpuszczonego masła
3/4 łyżeczki liści oregano
1/2 łyżeczki soli czosnkowej
3 duże zielone papryki przecięte na pół i oczyszczone z gniazd
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 40 zł
 

Sposób przyrządzania

Wymieszać ze sobą wszystkie składniki oprócz papryki. Napełnić mieszanką połówki papryk (do połowy). Każdą paprykę położyć na kawałku folii i owinąć nią spód papryki tak, aby wierzch pozostał otwarty, a folia zawijała się wokół brzegów papryki. Grillować na średnim żarze od 20 do 30 minut, aż papryka bedzie miękka. Po 15-20 minutach grillowania przykryć wierzch papryk folią tak, by przez ostatnie 10 minut pieczenia papryki były całe zawinięte folią.
Wszystkie przepisy