Składniki:
Na 4 porcje 1 duży por

pęczek rzodkiewek

kilka liści sałaty

1 marchewka

pół ogórka

puszka tuńczyka w sosie własnym

oregano

sól

pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Liście sałaty opłukać, osuszyć, porwać na kawałki. Rzodkiewkę oczyścić, pokroić w plasterki. Marchewkę umyć, pokroić w cieniutkie paski. Ogórka umyć pokroić w plasterki. Warzywa ułożyć na liściach salaty w salaterce. Dodać tuńczyka i polać sosem z puszki. Doprawić solą i pieprzem i posypać oregano. Sałatka bardzo lekka i pożywna. Idealna na przyjście wiosny.
Wszystkie przepisy