Składniki:
mięso mielone:0.5 kg makaron rurki
najlepiej kolorowy:1 paczka przecier-sos pomidorowy:1 opakowanie pomidory:2 sztuki brokuły:kilka rózyczek kukurydza:0.5 puszki cebula:1 sztuka czosnek:2-3 zabki sól
pieprz
zioła prowanalskie:do smaku ser żólty:20-30 dkg oliwa:kilka łyżek
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Makaron ugotować aldente, odcedzić Mięso usmażyć na oliwie, dodać pokrojoną cebule, czosnek i przyprawić. Brokuł podzielić na rózyczki i lekko podgotować Pomidory pokroić w plastry Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach W naczyniu żarodopornym wysmarowanym oliwą układać warstwami: połowę makaronu sos pomidorowy reszta makaronu mięso brokuły i pomidory i troche kukurydzy ser żólty Piec w piekarniku ok.40 min/180 st
Wszystkie przepisy