Składniki:
1. Gotowane ziemniaki w mundurkach - ilość zależna od osób chętnych ale nie mniej niż 1 kg 2. Czerwona ceubla ok. 2 głowki. 3. Ogórki konserwowe - mogą być tez kiszone jak kto woli. 4. majonez 5. jogurt nautalny 6. odrobina przyprawy fitup- do sałatek 7. 2 - 3 ząbki czosnku 8. sól
pieperz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Obieramy kroimy w większe kawałeczki ok. 6 -8 cząstek z plastra, cebule w drobne piórka, ogórki w krązki jak małe ogórki albo na cztery - tak żeby były większe kawałki. Mieszamy. Przyprawamy odrobiną soli, pieprzu i przyprawy fitt up. W misce mieszamy majonez z jogurtem, wcisamy czosnek. Ilość sosu zależy od ilości zrobionej sałtaki. Sos ma lekko pokyrć wszystkie składniki. Sałatka nadaje się super na grila i do soczystej karkóweczki czy spieczonej kiełbaski. Polecam
Wszystkie przepisy