Składniki:
1. 50 dag białej kiełbasy
2. 3 pomidory
3. papryka zielona lub czerwona
4.cebula
5. cukinia
6. sól
7. pieprz
8. ostra papryka w proszku
9. olej może być oliwa z oliwek
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 1 osoby
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

1. Wymyj dokładnie kiełbasę. 2. Posiekaj wszystkie warzywa (z papryki i pomidora można zdjąć skórkę). 3. Cebule zeszklij na rozgrzanym na patelni oleju. 4. Dodaj posiekane warzywa. 5. Na patelnię wlej 2 niepełne szklanki bulionu warzywnego. 6. Ułóż w naczyniu żaroodpornym kiełbasę, dodaj zawartość patelni i wstaw do piekarnika na 15 minut przyprawiając. uprzednio potrawę solą, pieprzem i papryką w proszku. Najlepiej podawaj z ziemniakami pokrojonymi w łódeczki (zobaczysz jak inaczej smakują) lub z białym świeżym chlebem pokrojonym w grube pajdy, którymi można nagarniać aromatyczny sos z potrawy!
Wszystkie przepisy