Składniki:
makaron łazanki - 1 opakowanie
1 główka młodej kapusty
1 pęczek młodej marchewki
1 cukinia lub bakłażan
3 duże cebule
20 dkg. pieczarek
1 pęczek posiekanego koperku
1 kalarepa
3 ząbki czosnku (niekoniecznie)
przyprawy: sól
pieprz
chili
sos sojowy
oliwa z oliwek
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Makarony
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Kapustę szatkujemy, resztę warzyw kroimy w kosteczkę lub zapałki i po kolei przesmażamy na oliwie (kolejność taka jak w spisie produktów). Dusimy całość pod przykryciem do miękkości, doprawiamy do smaku. Dodajemy ugotowane łazanki, mieszamy całość i podajemy w głębokich talerzach jako samodzielne danie. W formie mięsnej również można. Polecałabym mięso z kurczaka lub wieprzowinę pokrojoną w kostkę i usmażoną w pierwszej kolejności. Smacznego.
Wszystkie przepisy