Składniki:
1 sałata lodowa
1 pęczek rzodkiewki
1 pęczek szczypiorku
1 papryka czerwona
rzeżucha zielona
3 łyżki octu jabłkowego
6 łyżek oliwy
sos energetyczny KAMIS
odrobina soli lub jarzynki/co kto woli/
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Warzywa umyć następnie sałatę pokruszyć na małe kawałki, paprykę, rzodkiewkę pokroić w cieniutkie zapałki lub zetrzeć na takiej tarce o tym kształcie patyczków. Szczypiorek pokroić. Przygotować sos dodając oliwę i ocet, odrobinę soli, zostawić na około 3 minuty. Polać warzywa delikatnie wymieszać. Schłodzić. Przed podaniem posypać rzeżuchą. Pyszna surówka do mięs na zimno a także gorąco. Smacznego.
Wszystkie przepisy