Składniki:
1 sałata lodowa
1 pęczek rzodkiewki
1 pęczek szczypiorku
1 papryka czerwona
rzeżucha zielona
3 łyżki octu jabłkowego
6 łyżek oliwy
sos energetyczny
odrobina soli lub jarzynki/co kto wo
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Warzywa umyć następnie sałatę pokruszyć na małe kawałki,paprykę,rzodkiewke pokroić w cieniutkie zapałki lub zetrzeć na takiej tarce o tym kształcie patyczków.Szczypiorek pokroić.Przygotować sos dodając oliwę i ocet odrobinę soli zostawić na około 3 minuty. Polać warzywa delikatnie wymieszać.Schłodzić.Przed podaniem posypać rzeżuchą.Pyszna surówka do mięs na zimno a także gorąco.Smacznego
Wszystkie przepisy