Składniki:
2 kostki bulionowe

3 łyżki majonezu

mały kalafior

biała rzodkiew

mały zielony ogórek

pomidor

jajko ugotowane na twardo

łyżka posiekanego koperku

łyżka posiekanego szczypiorku

sól

liście sałaty
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Kalafior umyć i podzielić na małe różyczki. Gotować w bulionie 5 minut. Odsączyć i ostudzić. Rzodkiew i ogórek zetrzeć na tarce. Pomidora i jajko pokroić w drobną kostkę. Kalafior, rzodkiew, ogórek, koperek i szczypiorek połączyć z majonezem, doprawić solą. Ułożyć na liściach sałąty, posypać dekoracyjnie pomidorami i jajkiem. SMACZENGO
Wszystkie przepisy