Składniki:
4 kiełbaski
30 dag boczku
2 cebule
musztarda
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Kiełbaski należy ponacinać z obu stron. Cebulkę posiekać na krążki a boczek pokroić w średniej grubości plastry. Plastry boczku posmarować grubo musztardą i posypać pokrojoną cebulką. Na każdym z plastrów położyć kiełbaske i zawinąć ją ciasno tak, aby mozno przylegała do plastra boczku. Można przebić wykałaczką, tak aby boczek dobrze trzymał się kiełbaski. Teraz tylko należy położyć na gorący grill i w zależności jak to lubi, przypiec bardziej lub mniej. PYSZNY ZAWIJANIEC KIEŁBASKOWY JUŻ GOTOWY!
Wszystkie przepisy