Składniki:
główka sałaty 1
jajka ugotowane na twardo 2
pęczka szczypiorku 1\2
pęczka rzodkiewki 1\2
ogórki 2
pomidorki 2
SOS:

łyżki majonezu 2
łyżki śmietany 18% 2
kilka gałązek koperku
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 10 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Sałatę "podrzeć" na drobne kawałki. Szczypiorek drobno pokroić. Ugotowane jajka pokroić w kostkę. Rzodkiewki pokroić w półplasterki. Ogórki pokroić w półplasterki. Pomidorki pokroić w ósemeczki. Wszystko razem połączyć. 2. W osobnym naczyniu robimy sos: mieszamy śmietanę i majonez. Do tego dodajemy drobniutko posiekany koperek i doprawiamy solą i pieprzem. Sos wlewamy do sałatki, mieszamy i gotowe.
Wszystkie przepisy