Składniki:
mlode ziemniaczki /1kg
maslo/150g
sol czosnkowa
jogurt naturalny400g
2-3zabki czosnku
sol i pieprz do smaku
folia aluminiowa
dobry humor
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Wegetariańskie
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 5 zł
 

Sposób przyrządzania

Mlode ziemniaczki w skorce umyc przekroic na pol i wydrazyc srodek na obu polowkach, wlozyc do powstalego otworu lyzeczke masla i szczypte soli czosnkowej lub zwyklej soli roztarej z czosnkiem wg.upodobania. Tak napelnione ziemniaczki zlozyc na pol i zawinac w folie aluminiowa piec ok.20 minaz beda miekkie. Upieczone ziemniaczki polac sosem z jogurtu naturalnego i 3rozgniecipnych zabkow czosnku ktorego doprawiamy sola i pieprzem do smaku. smacznego
Wszystkie przepisy