Składniki:
1 puszka mleka skondensowanego

8 paczek herbatników szkolnych

2 budynie (śmietankowe lub waniliowe)

1 śmietana 18% duża

1 kostka masła roślinnego

2 śnieżki

0,5szkl. cukru
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: -
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Mleko gotować 2 godz. (UWAGA otwierać dopiero jak ostygnie). Budyń zagotować z 2szkl. wody i cukrem. Ostudzić. Kiedy już budyń wystygnie, zmiksować masło dodajoć po trochy budyniu. śnieżkę zrobić wg przepisu na opakowaniu. Warstwy składania: 1) herbatniki 2) tofi (trochę ciężko się rozprowadza) 3) herbatniki 4) masa budyniowa 5) herbatniki 6) bita śmietana Na wierzch starkować czekolade
Wszystkie przepisy