Składniki:
tortellni z mięsem: 2 paczki
ogórki zielone: 2 sztuki
pomidory: 5 sztuk
por: 1 sztuka
kostka rosołowa: 1 sztuka
majonez:1 średni słoik
sól
pieprz.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Tortellini ugotować w kostce rosołowej, według przepisu na opakowaniu. Przecedzić i odstawić do wystygnięcia. Należy pokroić pora w drobną kostkę, posypać cukrem i odstawić na jakieś 10 minut. Odsączyć sok i wrzucić pokrojone warzywo do naczynia. Pomidory i ogórki należy pokroić w kostkę. Wrzucić do naczynia z porem. Na końcu dodać tortellini i majonez. Wszystko należy wymieszać i doprawić do smaku.
Wszystkie przepisy