Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
1/2 pora
kilka pasków szczypiorku
sól
pieprz
czosnek (ziarenka)
szczypta ziół różnego typu (bazylia
oregano
majeranek
itp.)
1/4 cebuli
2-4 łyżki lekkiego majonezu lub jogurtu naturalnego
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 10 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Aby pysznej pasty w niedzielę posmakować, Należy 4 jaja na twardo ugotować. Potem rozgnieść je tłuczkiem znakomicie, By na drobne kawałeczki były ubite wyśmienicie. Potem por i szczypiorek w drobne kawałeczki poszatkować, Dodać sól i pieprz – i całości posmakować. Doprawić ziółkami, czosnkiem i cebulką posiekaną I wszystko to wymieszać majonezową pianą. Mieszankę pasmem szczypiorku przybieramy, I Wielkanoc już na stole mamy!
Wszystkie przepisy