Składniki:
2 szklanki ugotowanej soi
3 cebule
seler
pietruszka
50 dag pieczarek
2 marchewki
3 jajka
po 3 łyżki kaszy manny i oliwy
łyżka majeranku
sól
pieprz
tłuszcz i bułka tarta do formy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Wegetariańskie
Porcje:
Czas: -
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Cebule pokroić i zeszklić na oliwie. dodać umyte pieczarki i razem dusić około 7 minut. Seler, pietruszkę i marchewki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Pieczarki z cebulą, soję i pozostałe warzywa zemleć w maszynce do mięsa. Do przygotowanej masy dodać żółtka, kaszę i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Połączyć z białkami ubitymi na sztywną pianę. Masę przełożyć do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. piec około 1 godziny w temperaturze 200-220 stopni C.
Wszystkie przepisy