Składniki:
! kg chudego twarogu
pół opakowania margaryny
szklanka cukru
opakowanie proszku do pieczenia
4 jajka
opakowanie cukru waniliowego
budyń waniliowy (4dag)
2 łyżki kaszy manny
cytryna
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Twaróg zemleć trzykrotnie. Cytrynę sparzyć i dokładnie wyszorować, następnie otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Utrzeć dokładnie twaróg z margaryną, cukrem i jajkami. Następnie dodać proszek do pieczenia, budyń, cukier waniliowy, kaszę mannę oraz sok i skórkę otartą z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Prostokątną formę wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową i napełnić przygotowaną masą serową. Piec 60-70 minut w temperaturze 175 stopni. Sernik najlepiej podawać z bitą śmietaną i owocami. SMACZNEGO
Wszystkie przepisy