Składniki:
udka z kurczaka: 1 kg
czerwona fasola: 1 puszka
biała fasola: 1 puszka
kolorowe papryki: 3 sztuki
papryczka chili: 1 sztuka
cebula: 2 sztuki
masło
zioła
przyprawy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 120 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Udka natrzeć przyprawami i zostawić na godzinę. Pokroić papryki, chili, cebulę w drobną kostkę. Dodać do tego całą fasolę. Przełożyć wszystko do dużej miski i wymieszać. Nakładać po jednym udku i porcji warzyw, dodając ok. 1 łyżki stołowej masła do każdej porcji. Każdą tak przygotowaną porcję szczelnie zawijamy w folię aluminiową (sreberko) i kładziemy na grillu. Smażymy ok. godziny, co jakiś czas obracając udka. Tak przygotownae udka podajemy same badź z brązowym ryżem.
Wszystkie przepisy