Składniki:
pierś z kurczaka (wg uznania
ile kto lubi)
4 marchewki
4 pietruszki
3 cebule
1-2 kostka rosołowa
1/4 margaryny
2 woreczki ryżu
200 ml oleju
pieprz
sól
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania mięsne
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Marchew i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce, cebule pokroić w kostkę. Roztopić margarynę na patelni, warzywa wrzucić na patelnię i dusić do miękkości, na koniec dodać kostkę/kostki rosołowe. Pierś z kurczaka pokroić w paski, popieprzyć, lekko osolić i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Ryż ugotować do miękkości. Podawać na jednym talerzu, nie mieszać warzyw z ryżem.
Wszystkie przepisy