Składniki:
Surowy ogórek
biały ser ok. 30 dag
tuńczyk w sosie własnym
2 jajka na twardo
kukurydza konserwowa
ser żółty ok. 10-20 dag
mały słoiczek majonezu
śmietana 18% homogenizowana
szczypta curry
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 40 zł
 

Sposób przyrządzania

Ogórka kroimy w kostkę, tuńczyka odcedzamy, jajka kroimy w kostkę lub trzemy na tarce o dużych oczkach, ser żółty również trzemy na tarce z majonezu i śmietany oraz curry robimy sos. W półmisku układamy warstwy najpierw ogórek, którego nie solimy potem biały ser, tuńczyk, jajka, kukurydze i ser żółty. Ułożone warstwami składniki zalewamy sosem, nie mieszamy.
Wszystkie przepisy