Składniki:
9 jaj
2 plastry łososia wędzonego
7 łyżek serka śmietankowego
orzechy włoskie
5 oliwek
listek bazylii
pietruszka
szczypiorek
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół. Z wydrążonych żółtek oraz pozostałych składników wykonujemy 3 pasty do nadziewania jaj. Pasta łososiowa: Plastry łososia kroimy na drobne kawałeczki następnie łączymy z 2 łyżkami serka, żółtkiem i posiekanym szczypiorkiem. Wszystko dokładnie mieszamy nadziewamy jaja i posypujemy szczypiorkiem. Pasta orzechowa: Siekamy drobno kilka orzechów włoskich, następnie łączymy z 2 łyżkami serka, żółtkiem i posiekaną pietruszką. Wszystko dokładnie mieszamy nadziewamy jaja i dekorujemy na wierzchu orzechem. Pasta oliwkowa: 3 łyżki serka łączymy z żółtkiem, pokrojonymi oliwkami i posiekaną bazylią. Wszystko dokładnie mieszamy nadziewamy jaja i dekorujemy połówką oliwki. Talerz takich jajecznych rozmaitości wygląda wspaniale i smakuje pysznie. Gorąco polecam!
Wszystkie przepisy