Składniki:
1,5 kg schabu bez kości
15 dag żółtego sera w plastrach
1/2 kg ciemnych winogron
łyżka masła
sól i pieprz.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 120 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 40 zł
 

Sposób przyrządzania

Schab umyć osuszyć. Dokładnie natrzeć solą i pieprzem , odstawić w chłodne miejsce na 20 minut. Mięso , włożyc do rękawa do pieczenia , dodać masło, zamknąć wg. instrukcji na opakowaniu, ułożyć na blasze , piec 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni C Winogrona umyć , pokroić na połówki. Schab wyjąc z rękawa , gorący , obłożyć plastrami sera, lekko wcisnąć połówki winogron. Podawać na ciepło i zimno.
Wszystkie przepisy