Składniki:
bazylia - 1 kostka
cebula czerwona - 3 szt
czosnek Knorr - 1 kostka
olej - 8 łyżek
pieprz czarny - 1 szczypta
przyprawa do grilla - 1 opakowanie
sos sojowy - 7 łyżek
sól - 1 do smaku
udka kurczaka - 6 szt
vegeta - 3 łyżki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: dłużej niż 120 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Udka umyć i dokładnie osuszyć. Olej, sos sojowy, vegetę, sól, pieprz wymieszać, dodać skruszoną kostkę bazylii i czosnku i znowu dokładnie wymieszać. Ułożyć w naczyniu udka, najlepiej jedno obok drugiego. Udka układamy górną stroną do dna naczynia. Przygotowanym sosem polać kurczaki. Odstawić na noc (najlepiej przejdą przyprawami). Następnie kroimy cebulę w piórka, układamy ją na dnie foli aluminiowej. Na to układamy obok siebie udka, obsypujemy przyprawą GRILL zawijamy dokładnie. (przepis jest tez świetny do skrzydełek na grilla).
Wszystkie przepisy