Składniki:
3 tabliczki gorzkiej czekolady
3 łyżki rumu
2 łyżki masła
łyżka posiekanych pistacji
po4łżki kakao i cukru pudru
150ml śmietany
biała i ciemna polewa
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Śmietanę podgrzej,dodaj czekoladę,rozpuśc.Zdejmij z ognia,dodaj masło,rum,utrzyj.Połowę masy wymieszaj z pistacjami,obie odstaw do stężenia.Przygotuj polewy(każde osobno)Z obu mas formuj kuleczki,nabijaj na widelczyk,połowę zanurzaj w białej, połowę w ciemnej polewie.Pozostaw do stężenia.Ciemne trufle obtocz w kakao,białe w cukrze pudrze
Wszystkie przepisy