Składniki:
Ciasto: pół szklanki wody letniej
1/3 kostki drozdży
łyżeczka cukru
2łyszki oleju
2 średnie ugotowane ziemniaki
ok. 10 łyżek mąki
Sos: Pół słoika przecieru pomidorowego
woda
bazylia
czosnek
łyżeczka soli
cukru
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Śniadania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Ciasto: Drożdźe rozpuścić w wodzie i chwile odczekać. Dodać mąke, sól, cukier olej i na końcu ziemniaki.Zrobić ciasto. W razie konieczności dodać wody bądź wody. Rozłożyć na blaszce posmarować olejem. Sos: Wymieszać wszystko aż do uzyskania wymaganej komsumcji Zycze smacznego!!! Ciasto posmarować sosem rozłożyć dowolne składniki.Całość piec ok.30min w temperatuże ok 220 stopni celcjusza.
Wszystkie przepisy