Składniki:
Makaron Tagliatelle - w kształcie wstążek.
15O gramów boczku pokrojonego w małe kosteczki.
1 zabek czosnku
5O gramów parmezanu
2 żółka z surowych jajek
smietana 18%
pęczek zielonej pietruszki
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Ugotować makaron "al dente" przez ten czas ,na patelni, podsmażyc boczek bez dodatkowego tluszczu. W misce dobrze wymieszac żółtka jajek, pietruszkę, śmietane i parmezan. Obrać i posiekać czosnek i dodać do boczku, następnie wszystko razem wymieszać z ugotowanym makaronem. Serwować ciepłe zaraz po przygotowaniu.
Wszystkie przepisy