Składniki:
kostka masła lub margaryny
1 żółtka
2 łyżki gęstej śmietany
kakao (według uznania) 2 paczki herbatników 5-6 łyżek wiórków kokosowych orzechy włoskie (według uznania) tabliczka czekolady
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Masło lub margarynę zmiksować z żółtkiem i kakaem. Herbatniki, orzechy włoskie i czekoladę pokruszyć na drobne kawałki. Wsypać do przygotowanej masy, dodać śmietanę i delikatnie wymieszać łyżką. Z masy i formować kulki. Obtoczyć je w kakao lub wiórkach. Do masy można dodać rodzynki lub inne posiekane drobno bakalie. Spożywać po zastygnięciu masy. Należy przechowywać w lodówce.
Wszystkie przepisy