Składniki:
CIASTO: 2 szklanki i mniej niż 1/2 szklanki mąki
1 margaryna
4 jajka
1 szklanka i mniej niż 1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 łyżek mleka. MASA JABŁKOWA: jabłka
2 łyżki tartej bułki
szczypta cynamonu
2 łyżki cukru
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 100 zł
 

Sposób przyrządzania

Margarynę rozetrzeć z cukrem i jajkami. Dodać mąkę i wszystko razem utrzeć. Na końcu dodać mleko i proszek do pieczenia. Przepis na masę jabłkową: Jabłka poszatkować na tarce jarzynowej i wymieszać z cynamonem, cukrem i bułką tartą. Wysmarować formę do pieczenia margaryną, wysypać tartą bułką i wyłożyć cienką warstwę ciasta. Następnie układać masę jabłkową i na wierzch wyłożyć pozostałe ciasto. Upiec. Posypać cukrem pudrem.
Wszystkie przepisy