Składniki:
Masa truflowa: 1/2 szklanki wiórek kokosowych
15 dag masła

1/4 szklanki cukru pudru
2 łyżki Nutelli
1 1/2 szklanki mleka w proszku (pełnego)
Do dekoracji: wiórki kokosowe
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

5 dag masła roztopić na patelni i dodać wiórki kokosowe. Zrumienić je i ostudzić. Pozostałe masło zmiksować z cukrem pudrem, Nutellą i mlekiem w proszku. Na koniec dodać zrumienione wiórki kokosowe i wymieszać. Z gotowej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce. Z podanych składników wychodzi około 27 trufelków kokosowych. Smacznego.
Wszystkie przepisy