Składniki:
BISZKOPT: 5 jaj
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki tortowej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka stołowa octu

MASA: 0,5 l bitej śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru
2 opakowania śmietan fixu
1 puszka brzoskwiń

DEKORACJA: gotowe ozdoby do dekorowania
brzoskwinie z puszki
bita śmietana
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 90 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

BISZKOPT: Białka ubić na sztywno + cukier Do garnuszka dać zółtka + 1/2 proszku do pieczenia + 1 łyżka octu Wymieszać maseę budyniową wlać do białek potem dodać mąkę i wymieszać wlać do tortownicy i piec przez 30min.Po upieczeniu biszkopta odstawić do ostygnięcia.Później przeciąć na pół i przełożyc masą. MASA: Bitą śmietanę 30% wlać do miksera dodać 2 łyżki cukru pudru i 2 opakowania śmietan fixu i ubijać na szybkich obrotach. Po uzyskaniu znakomitej konsystencji śmietany brzoskwinie pokroic w drobne kawałeczki , wrzucić do bitej śmietany i wymieszać i przełożyć biszkopta tą że masą. DEKORACJA: na wierzch torta smarujemi biszkopt bitą śmietaną formujemy brzoskiwnie pocięte w plasterki w ksztauty róż i ozdabiamy nasz torcik według uznania. Smacznego
Wszystkie przepisy