Składniki:
tortellini z mięsem - 1 opakowanie
brokuł świeży lub paczka mrożonych
ser mozarella - 1 opakowanie
15 dkg żółtego startego sera typy Gouda
1\2 szklanki majonezu
1\2 szklanki ketchupu
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Makarony
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Tortellini ugotować wg.przepisu na opakowaniu. Majonez wymieszać z ketchupem i przyprawami - dodać zmiażdżony czosnek i pokrojoną w małą kostkę cebulę. Tak przygotowany sos wymieszać z ugotowanym tortellini i różyczkami brokułów. Ser mozzarella pokroić w plasterki a żółty zetrzeć na tarce. Przygotować formę do zapiekania, nasmarować np. oliwką i przekładać masę tortellini na przemian z serami, na wierzchu powinien być starty ser. Zapiekać w piekarniku 180stp. około 20 minut.Podawać na ciepło lub jako zimną przekąskę.
Wszystkie przepisy